Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΔΗΛΑΔΗ...ΦΤΑΙΕΙ....Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ...ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΑΝ...ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΑΝ:"ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"!

                                                                                             16/03/2010
                                                          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ
   
 ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο κ.ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΩΣ ΑΡΧΗΓΟΙ...(ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Στην κατάθεση του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έδωσε συγκεκριμένες ημερομηνίες για την ενημέρωση που είχε κάνει τόσο στον Κώστα Καραμανλή όσο και στον Γιώργο Παπανδρέου ότι το έλλειμμα θα είναι διψήφιο και πάνω από το 10%.

«Είχα ενημερώσει τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 9 Ιανουαρίου του 2009, στις 2 Σεπτεμβρίου 2009, η οποία είναι ίσως η πιο κρίσιμη ημερομηνία. Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2009 ενημέρωσα λεπτομερώς τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετέπειτα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, παρουσία της Λούκας Κατσέλη και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ότι το έλλειμμα θα κινηθεί το 2009 προς διψήφιο ποσοστό, πιθανότερα υψηλότερο και του 10%. Την ίδια ενημέρωση έκανα στον κ. Παπανδρέου, πάλι με την ίδια σύνθεση, με τα στοιχεία βέβαια τα νεώτερα, γιατί είχε προστεθεί ένας μήνας» είπε ο κ. Προβόπουλος.
Περιθώριο λήψης σκληρών μέτρων που θα μετρίαζαν την εκτροπή, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπήρχε και ήταν επιβεβλημένο.

«Η έγκαιρη λήψη πολύ γενναίων μέτρων, ασφαλώς μπορούσε να ανακόψει και να ελέγξει την κατάσταση. Διότι όσο αφήνει κανείς τα θέματα να εκτυλίσσονται, τόσο πιο δραστική πρέπει να είναι η παρέμβαση για να κρατήσει την κατάσταση» υποστήριξε ο κ. Προβόπουλος και συνέχισε:


«Αν λαμβάνονταν πολύ αυστηρά μέτρα, που θα έπρεπε φυσικά να ληφθούν, θα ανέκοπταν τη δυναμική του χρέους, αλλά το σημαντικότερο, όμως, όλων θα ήταν ότι θα περνούσαν το μήνυμα στις αγορές, οι οποίες μας τιμώρησαν μεταγενέστερα, ότι γνωρίζουμε τι κάνουμε και πώς το κάνουμε και ότι είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε, να πάρουμε τα αναγκαία σκληρά μέτρα να ανακόψουμε τη δυναμική. Αυτό θα εφησύχαζε τις αγορές».


Ο Γ.Προβόπουλος υπογράμμισε πως με τη λήψη μέτρων το έλλειμμα θα μπορούσε να ήταν στο 10% ή στο 11% όχι όμως στο 13% και πρόσθεσε ότι τα μέτρα «θα είχαν μια τεράστια θετική επίπτωση από πλευράς ψυχολογίας στις αγορές, γιατί θα έβλεπαν ότι λαμβάνονται τέτοια μέτρα τα οποία ανακόπτουν τη δυναμική, επομένως προλαμβάνουμε τα χειρότερα».
 ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ!!!ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΞΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!'Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, οφείλει να απαντήσει άμεσα και με σαφήνεια στο ερώτημα:

Με τη σημερινή ομιλία, πράγματι αποδίδει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και συγκεκριμένα στην πρώτη περίοδο της θητείας της, την ευθύνη για την κρίση, όπως ισχυρίστηκε τηλεοπτικό κανάλι κατά τη διάρκεια σχετικού ρεπορτάζ στο βραδινό δελτίο ειδήσεων;

Δεδομένου ότι ο κ. Προβόπουλος έχει κατ' επανάληψη αναφερθεί στη συσσώρευση των ελλειμμάτων και του χρέους κατά την περίοδο της κυβέρνησης της ΝΔ καθώς και στο έλλειμμα αξιοπιστίας για τη χώρα ως αποτέλεσμα αυτών, αν πράγματι αποδίδει αυτήν την ευθύνη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να το πει ευθαρσώς".

 ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ:

 Ι) AΠΟ ΤΟ 2004-2009 Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΧΕ ΑΦΕΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ "ΠΑΡΑΓΚΑΣ"ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΤΙΣΕΙ ΟΙ "ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΤΟΥ"!!!!ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕ....ΚΑΙ ΕΝΙΩΣΕ "ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ"...OTAN KAΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡ.ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΡΑΞΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ(ΟΧΙ ΟΤΙ ΛΥΠΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ).....ΜΙΛΗΣΕ  ΕΥΘΕΩΣ ΓΙΑ ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΛΠ ΚΛΠ........


2)ΤΟ ΑΛΛΟ "ΑΣΤΕΡΙ" ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ κ.ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ...ΕΠΡΑΞΕ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ!!!!ΚΑΙ ΕΙΠΕ  ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ....ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΠΙΣΤΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΟΥ  ΟΔΗΓΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ"ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥ"ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου