ΔΡΑΧΜΗ...ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;;;
02/02/2012
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΡΑΧΜΗ....;;;;;ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;;;
Βάσει δε μελέτης, που παρουσιάστηκε, το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας
μας σε μια σειρά βασικών αγροτικών, διατροφικών προϊόντων φυτικής και
ζωικής παραγωγής διαμορφωνόταν κατά μέσο όρο στο 94% το 2010.
Στη φυτική παραγωγή, όπως προκύπτει η αυτάρκεια είναι 99% κατά μέσο όρο
και διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως τα
δημητριακά όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, το μικρότερο
ποσοστό εντοπίζεται στο μαλακό στάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι
(171%).
Στα εσπεριδοειδή τη μεγαλύτερη αυτάρκεια παρουσιάζουν τα πορτοκάλια (167%), ενώ στα λεμόνια περιορίζεται στο 67%.
Στα φρούτα η αυτάρκεια παραμένει υψηλή (128%), ενώ χαμηλή διαπιστώνεται στον κλάδο των οσπρίων (39%).
Στη ζωική παραγωγή το ποσοστό αυτάρκειας ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 73%.
Στο κρέας καταγράφεται αυτάρκεια 56%, με το μικρότερο ποσοστό στο βόειο κρέας (30% και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο (94%).
Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων, η φέτα με
ποσοστό αυτάρκειας 147% υπερβαίνει το μέσο όρο της κατηγορίας, που
κυμαίνεται στο 80%.
Στο μέλι και στα αυγά, καταγράφεται ποσοστό αυτάρκειας 92% και 91% αντίστοιχα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου